Gratis QR code en BAR code maken.

Kenmerken van de qrcode (uitleg Wiki)

Kenmerken van de qrcode (uitleg Wiki)
De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden in Japan inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes. In Nederland is de code terug te vinden op de e-tickets van de NS, maar ook steeds vaker op posters.

Denso is een toeleverancier van Toyota en Isuzu en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een tweedimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. In Japan beschikte men echter al vroeg over gsm-telefoons met camera's en internettoegang (i-mode). Zo ontstond het idee de QR-code te gebruiken voor het aanbieden van een URL. De URL wordt hierbij gecodeerd tot een QR-code, die wordt afgedrukt in een tijdschrift, op een poster, of op de verpakking van een product. De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond. Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL. Tegenwoordig beschikken alle smartphones over een QR-codescanner. Recente scanners op mobiele telefoons (RedLaser op iOS) hoeven niet meer eerst een foto te nemen om die vervolgens te analyseren. Deze scanners kunnen realtime een QR-code scannen, waarmee het scannen van QR-codes ook echt snel wordt.

Op een vergelijkbare manier kunnen e-mailadressen, contactinformatie (vCards), agenda-afspraken, GEO-locaties, sms-berichten, telefoonnummers en teksten (maximaal 7089 tekens) worden aangeboden. Met een druk op de knop staat vervolgens bijvoorbeeld een afspraak in de agenda, of kan er genavigeerd worden naar een bepaalde locatie. De gescande GEO-coördinaten worden daarbij rechtstreeks in het navigatieprogramma van de telefoon ingevoerd.

Streepjescodes worden voor verschillende toepassingen gebruikt, en voor veel toepassingen is een aparte codeermethode in gebruik. Op veel plaatsen waar met een groot aantal producten of mensen wordt gewerkt, doen de reeksen streepjes, al dan niet vergezeld van cijfers, hun intrede. Bijvoorbeeld in de supermarkt op de producten. In ziekenhuislaboratoria registreert men met streepjescodes de honderden buisjes bloed die dagelijks binnenkomen. Parkeerautomaten gebruiken streepjescode om de prijs te berekenen en de slagboom te openen. Bibliotheken gebruiken barcodes in boeken en op lenerskaarten om het uitlenen en terugbrengen te automatiseren. Bij het inchecken van bagage in een luchthaven krijgt die een barcode met de bestemming (IATA-code). De bagage wordt dan automatisch naar de juiste vliegtuigen gebracht, ook als de reiziger overstapt, tenzij hij reist via een vliegveld waar de barcode nog niet in gebruik is. Er zijn vele standaarden op het gebied van streepjescodes. Ze steken ook niet allemaal eender in elkaar. Op basis van hun eigenschappen zijn een aantal klassen streepjescodes te onderscheiden:

Kenmerken van de barcode (uitleg Wiki)

Lineaire code (streepjescode in de strikte zin); dit is een code die in 1 dimensie wordt gelezen. Daarbinnen onderscheiden we: Continue vs. discrete codes: een continue streepjescode codeert alle tekens als een ononderbroken reeks, terwijl in discrete codes ieder gecodeerd teken een begin- en eindmarkering heeft. De ruimte tussen twee tekens wordt bij discrete genegeerd, zo lang deze niet groot genoeg is om als het einde van de tekenreeks te worden gedecodeerd. Codes met slechts 2 breedtes vs. codes met meer breedtes: In codes met slechts 2 breedtes bestaan slechts smalle en brede strepen, die niet meer dan 1 bit informatie bevatten. Codes met meerdere breedtes kennen meestal 4 breedtes, die veelvouden zijn van wat in jargon module heet. Gestapelde (stacked) codes: deze codes bevatten meer dan 1 regel met in elke regel een lineaire code. Tweedimensionale streepjescode, ook geschreven 2D-streepjescode, meestal een vierkante monochrome "afbeelding" bestaande uit vrij grote vierkante pixels die zwart of wit zijn. De belangrijkste standaarden zijn gemakkelijk zonder hulpmiddel van elkaar te onderscheiden: de QR-code (met grote zwart-wit-zwarte vierkanten in drie van de hoeken, en een kleinere vierde in de buurt van de hoek rechtsonder, maar wat meer naar binnen) de Aztec-code (met concentrische vierkanten in het midden[1] de Data Matrix code (met links en onder een rij zwarte pixels en rechts en boven een rij pixels die afwisselend zwart en wit zijn) Lineaire codesSymbologie Onderbreking Breedte Gebruik Plessey Continu Twee Catalogi, magazijnen, inventaris UPC Continu Meer Winkels (USA) Codabar Discreet Twee Oude standaard, in gebruik in o.a. bibliotheken en bloedbanken Interleaved 2 of 5 Continu Twee Groothandel, bibliotheken (NO)
Code 39 Discreet Twee Diverse toepassingen
Code 93 Continu Meer Diverse toepassingen
Code 128 Continu Meer Diverse toepassingen
Code 128A Continu Meer Diverse toepassingen
Code 128B Continu Meer Diverse toepassingen
Code 128C Continu Meer Diverse toepassingen
Code 11 Continu Twee Telefoons
EAN 2 Continu Meer Addon code (tijdschriften)
EAN 3 Continu Meer Addon code (boeken)
EAN 8, EAN 13 Continu Meer Winkels (wereldwijd) sinds 1974
UCC/EAN-128, EAN 128, UCC 128 Continu Meer Diverse toepassingen
DUN 14 Continu Meer Diverse toepassingen
ITF 14 Continu Meer Shipping Container Symbol
KIX-code of RM4SC Continue Twee TNT Post, Royal Mail
Pharmacode Anders Twee Farmaceutische verpakkingen
POSTNET Continu Lang/kort Postdienst
PostBar Discreet Meer Postdienst
CPC Binary Discreet Twee Postdienst
Telepen Continu Twee Bibliotheken e.d. (UK)

bar code gratis maken QR codes lezen en/of scannen ging altijd moeizaam... wij bieden u gratis een programma aan waar mee dit tot het verleden behoord. Download HIER het programma om met u PC desktop qr codes te lezen en uiteraard gratis.

© 2017 www.http://qrcode-barcode.nl/ privacy sitemap